Платформата изчислява, че над 100 млн. от потребителите й по

...
Платформата изчислява, че над 100 млн. от потребителите й по
Коментари Харесай

Netflix с драконови мерки срещу споделянето на акаунти с приятели

Платформата пресмята, че над 100 млн. от потребителите й по света употребяват услугата посредством името и паролата на някой различен. По този метод услугата се надява да пресече тази процедура - ход, който съгласно управлението се надява да докара повече доходи.

Помощният център на Netflix към този момент има подробна информация за това при какви условия потребителите могат да споделят сметките си. 

 

Акаунтите в Netflix към момента могат да се споделят, само че единствено в границите на едно домакинство. Освен това от компанията ще изискват свързване на услугата през Wi-Fi с устройство, намиращо се на главното местонахождение на потребителите и приложимост най-малко един път на всеки 31 дни.

 

Netflix ще подкани потребителите, които се пробват да влязат в акаунта ви на друго място, вместо това да се записват за собствен личен акаунт и ще блокира достъпа им, до момента в който не го създадат.

 

Какво значи това за пътуващите? 

 

Влизането в Netflix отвън дома ви може да докара до блокиране на употребяваното устройство от Netflix. Пътуващите консуматори, които желаят да употребяват Netflix на хотелски смарт тв приемник, длъжностен преносим компютър и така нататък, могат да изискат краткотраен код от услугата, когато влизат. Това ще им даде достъп до акаунта им за седем поредни дни.

Стрийминг платформата възнамерява и въвеждането на реклами, които могат да бъдат избегнати против възнаграждение - няколко $ над абонаментния проект.

Тези ограничения наподобяват като внимателни първи стъпки за отбягване на всеобщото шерване на пароли сред разнообразни консуматори. Ако не отговорят на упованията на Netflix за ограничение на тази процедура, компанията може да вкара и още по-строги ограничения, измежду които таксуване на потребителите, които не престават да го вършат.

През 2022 година Netflix стартира да тества способи за таксуване на потребителите с 3 $, когато някой отвън дома влезе в техния акаунт в няколко латиноамерикански страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР