Платформата беше пусната в експлоатация в понеделник следобед за деклариране

...
Платформата беше пусната в експлоатация в понеделник следобед за деклариране
Коментари Харесай

Гърция пусна платформа за регистрация на ваксинирани в чужбина

Платформата беше пусната в употреба в понеделник следобяд за обявление на имунизации, осъществени в чужбина.

По този метод притежателите на европейски дигитален документ за Коронавирус или дигитален документ от трета страна, който се е включил към системата за цифрови документи на Европейски Съюз Коронавирус, към този момент имат опцията да бъдат регистрирани по електронен път като имунизирани във външния указател за имунизации, поддържан в Гърция.

Платформата е налична както на гръцки, по този начин и на британски език и се отнася за жители, които живеят непрекъснато в Гърция, имат здравен номер АМКА и са приключили своята имунизация в чужбина.

На база регистрацията всеки имунизиран в чужбина до две дози може да изиска среща през платформата за трета бустерна доза и получи гръцки европейски документ.

Припомняме, че неимунизираните жители на възраст над 60 години имат единствено няколко дни да се имунизират, защото от идващия понеделник стартира налагането на санкцията от 100 евро.

По-конкретно, жителите на възраст над 60 години, които не са били имунизирани, би трябвало до 16 януари да си запишат час за имунизация, заобикаляйки януарската административна санкция.

Единственият случай да се отървете от наложителната ваксина против ковид е в случай че има здравословни аргументи и несъмнено постоянно с лекарско мнение.

Глобата ще се постанова на всички жители на възраст над 60 години за всеки месец, в който остават неимунизирани. Съответното изменение гласи, че задължението за имунизация се отнася за „ всички физически лица, които имат местопребиваване или местожителство на територията на Гърция и са родени до 31 декември 1961 година “
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР