Платформа за виртуализация NFV ще ускори пускането на нови 5G

...
Платформа за виртуализация NFV ще ускори пускането на нови 5G
Коментари Харесай

Разработват платформа за виртуализация на 5G


Платформа за виртуализация NFV ще форсира стартирането на нови 5G услуги
(снимка: CC0 Public Domain)

Корейският оператор SK Telecom и Samsung Electronics оповестиха, че са подписали Меморандум за съгласие с Hewlett Packard Enterprise (HPE) и Intel за съдействие в комерсиализацията на платформа за виртуализация на 5G мрежови функционалности (NFV).

Съгласно изискванията на съглашението, четирите компании ще разработят взаимно усъвършенствани NFV технологии за 5G мрежова инфраструктура, ще открият типов развой за разбиране на NFV и ще основат технологии, които могат да употребяват опциите на виртуализираната мрежа.
още по тематиката
Партньорите имат вяра, че ще съумеят да понижат времето, належащо за валидиране и консолидиране на технологии от разнообразни снабдители, както и за верифицрането им, в границите на една мрежа.

Мобилните оператори ще могат да се възползват от понижено време за стартиране на пазара на най-новите 5G услуги като добавена действителност (AR) и виртуална действителност (VR) посредством NFV платформата, която новото обединяване създава.

За да се осъществя замисълът на съдействието, фирмите ще приложат 5G решението на Samsung, основано на технологии от Intel и HPE, върху 5G мрежата на SK Telecom.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР