Платформа за сондиране на петрол се срути в неделя в

...
Платформа за сондиране на петрол се срути в неделя в
Коментари Харесай

Нефтена сонда се срути в Турция, има пострадали

Платформа за сондиране на нефт се срути в неделя в Югоизточна Турция, ранявайки минимум трима служащи, двама от които бяха избавени, съобщи Франс прес, като се базира на локалните управляващи.

Инцидентът е станал на планинската сондажна площадка Габар в популации най-вече с кюрди окръг Шърнак в крайния югоизток на страната, съгласно локални медии.  

Според валията Джевдет Атай, който е отишъл на място, двама от тримата служащи, хванати в капан под руините на сондажа, са били избавени, като единият е бил трансфериран с хеликоптер в болница “, показва той в своя акаунт в " Екс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

" Продължават напъните за избавяне на последния служащ, който към момента е в капан измежду руините “, добави той.  

След откриването на петрол в окръг Шърнак през 2022 година започнаха сондажни интервенции, осъществявани от Турската петролна корпорация (TPAO), с разгласен индустриален потенциал от 1200 барела дневно и евентуални ресурси от 100 000 барела дневно, съгласно TPAO.

Окръг Шърнак, граничещ с самостоятелен Кюрдистан в Северен Ирак и Североизточна Сирия, е в центъра на въоръжени конфликти сред турското държавно управление и Кюрдската работническа партия (ПКК) от средата на 1980 година ПКК се преглежда като терористична организация от Анкара и нейните западни съдружници. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР