Платформа за гражданско управление на София сключи гражданският кандидат за

...
Платформа за гражданско управление на София сключи гражданският кандидат за
Коментари Харесай

Десни и центристи също подкрепиха Манолова за кмет

Платформа за гражданско ръководство на София подписа гражданският претендент за столичен кмет Мая Манолова с подкрепящите я партии и обединения от десния и дясно-центристкия набор. Целта на платформата, препоръчана от " България на жителите ", " Земеделски национален съюз ", съдружие " Път на младите " и Национална движение „Симеон Втори" е да подсигурява, че бъдещият кмет на Столична община ще ползва политики, от голяма важност за хората с дясно-центристко мислене.
„ Това са обновени политики, които включваме в своите стратегии – да вземем за пример дигитализацията на столична община е основна политика и в идващия мандат всички услуги, които дава общината на жителите би трябвало да бъдат цифровизирани и всеки да може от мобилния си телефон да получи услуга или подаде сигнал4, уточни при подписването Димитър Делчев, водач на ДБГ. Той посочи, че в документа е мощно застъпено противодействието на корупцията.
„ Нагледахме се на поправки на поправки на ремонтите, закупуване на пейки по 1000 лв. и кошчета по 400 лв., заизрежда той и добави, че ДБГ оферират да се отстранен дискриминационните условия, препятстващи присъединяване на микро- и дребни предприятия в публични поръчки. Ключово място в платформата имат и околовръстното шосе, чистотата, здравето, уточни още той. „ Заедно с партиите считаме да записваме листа за общински съветници, която да бъде гръбнакът за тази платформа “, съобщи още Делчев.
Румен Йончев от " Земеделски национален съюз " уверено съобщи, че Манолова като кмет на София няма да бъде сама, няма да бъде без общински съветници и без поддръжка, няма да бъде изправена през ос от леви и десни. Като мотив той посочи, че част от заложените ограничения в платформата участват в нейната платформа за тези избори, както и че никой не може да отхвърли сполучливия й опит като омбудсман да работи за хората. „ Манолова е потвърдила, че го прави. Никога не е стояла надалеч, без значение от другите платформи, в които се е изявявала в политическата си кариера “, означи той. Йончев е безапелационен, че задачата ръководството да се върне назад към хората е постижима. „ Ще се опитаме да подберем хора, които да осъществят тези задания в Столичния общински съвет. Това е напълно по силата на групата ни и с поддръжката на действителните дейности на бъдещия кмет те ще станат част от ръководството на столична община “, увери той.
Станимир Илчев от Национална движение „Симеон Втори" откри аналогия в днешната обстановката с идните локални избори и тази от времето на присъединението ни към Европейски Съюз в 2007 година и три години преди този момент – към НАТО. " Тогава беше изменена парадигмата на страната, в този момент сме на път да променим парадигмата за ръководство на София “, съобщи той. По думите му, „ това се постанова от обективната картина на столичния град. София към този момент е мегаполис и набъбва без никакво изпитание от страна на столичното ръководство да ръководи този развой. Функция на този кусур на досегашното ръководство са всекидневните исблъсъци за паркоместа, поради презастрояване, поради фините прахови частици “.
Илчев е безапелационен: „ Движи ни вярата за смяна, по тази причина поддържаме Мая Манолова “. Той дефинира обстановката като огромен късмет и също увери, че Манолова няма да страда от изолираност в огромната столична община. „ Тя има симпатизанти, които ще са близки до нейния жанр, което ще умножи настоящия потенциал на Мая Манолова “, добави той.
Анна Вилфан от съдружие „ Път на младите “ от името на своите съидейници изрично съобщи: „ Искаме чиста и зелена София, която да бъде европейска столица. Манолова е претендентът, който с изключение на фантазия има и проект за реализирането на тази мета “.
При подписването на документа Манолова посочи, че ще работи с инициативните комитети на Обединена София против презастрояването и за късмет на междублоковите пространства, застрашени от багери и планове за строителство. „ Моята идея е София и задачата на програмата ми е да начертаем съответни ограничения за реализиране на положително ръководство – ръководство със и за жителите, със и за столичани, тъй като ръководството на София, изключително през последните 10 години не е положително, макар големите средства от бюджета, София не чист и спретнат град “, съобщи Манолова.
Тя е безапелационна, че в София парите на жителите не се харчат дейно, както и че има проблем с модела, по който се ръководи града. „ Подкрепата на гражданските организации леви и десни е с тази цел – общи старания за смяна на този модел “, разяснява сключването на документа Манолова.
Тя посочи, че го подписва тъй като главните политики, заложени в платформата участват в плана на програмата, която написа с жителите на София. „ Програмата, която пишем с жителите е ориентирана към честна и светла София, което значи обществено, транспарантно ръководство с жителите, електронизация на процесите в столична община, едно гише, което всеки столичанин да носи в джоба си, цялостна гласност и бистрота при осъществяване на публичните поръчки посредством електронни търгове “, посочи Манолова.
Тя е решена това да бъде концепцията за интелигентен град, каквато би трябвало да стане София през идващите 1 – 2 кметски мандата. Манолова означи още, че има намерение с екипа си да върне Витоша още веднъж на столичани като бъде обезпечен достъп на столичани до това благосъстояние. Нейният проект за развиване на града включва обезпечаване на детски градини за всяко дете, благоприятни условия за заслужен живот на възрастните и късмет за бързо започване на бизнес и развиване на младите столичани, посочи още тя и акцентира, че има доста съвпадения в предлаганите политики ограничения от политическите обединения в дясно-центристкия набор.
„ Те са ми упълномощили не условия, не нереални политики, а съответен проект за работа – това значи доста работа, която ще стартираме от първия ден в столична община “, увери гражданският претендент за столичен кмет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР