Платформа продава фалшиви резервации за Коледа и Нова година. За

...
Платформа продава фалшиви резервации за Коледа и Нова година. За
Коментари Харесай

Хотелиери алармират за фалшива платформа за резервации, стотици са измамени

Платформа продава подправени резервации за Коледа и Нова година. За това предизвестиха притежатели на хотели, включени в него, пред Нова тв.
Прочетете още
Сигнализираха ни сътрудници от Батак. Направих си резервация в личния хотел, одобри ми я, макар че от дълго време нямаме свободни места. След това ми се обадиха и си поговорихме по телефона, с цел да прибавим спомагателни услуги и при тях нямаше никакъв проблем, всичко беше свободно и налично. Получавах все по-големи проформи, а в хотела не пристигаше никакво питане, описа Кристиян Киров, управител на един от хотелите край Бургас, който е попаднал във въпросния подправен уебсайт.

Резервациите се плащали посредством проформа фактура, която се заплаща през банка, имало алтернатива и за картови заплащания. Събираните суми достигали до 3-4 хиляди лв., като се употребило това, че резервацията се прави в последния миг.

В понеделник подали сигнал до министъра на вътрешните работи, а той реагирал незабавно, пренасочвайки ги към отдел " Киберсигурност ". В рамките на няколко часа те съумяха да блокират уеб страницата и сметката на измамниците, в която има сериозна сума събрана, описа Киров. И благодари на Министерство на вътрешните работи, че доста бързо са реагирали и спрели измамата.

Фигурират компании, регистрирани на малограмотни жители. На един адрес има регистрирани 16 компании, посочило негово лично изследване.

Става дума за голям брой български жители, които ще отидат на Нова година в един хотел, а той няма да знае и да има резервация за тях и те ще останат излъгани на празника, сподели Киров. И прикани всеки да си прави резервация в уеб страницата на хотела.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР