Платена версия на браузъра Chrome ще предложи повишена сигурност с

...
Платена версия на браузъра Chrome ще предложи повишена сигурност с
Коментари Харесай

Излиза платен Chrome с AI функции за бизнес потребители


Платена версия на браузъра Chrome ще предложи нараснала сигурност с AI функционалности на корпоративните клиенти (снимка: Google)

Интернет колосът Гугъл предложи платена версия на браузъра Chrome, от която могат да се възползват корпоративните консуматори, с цел да получат спомагателни AI функционалности за сигурност. Потребителската версия на най-популярния браузър в света остава безвъзмездна.

Новото издание има вграден изкуствен интелект, който е виновен за повишение равнището на сигурност на браузъра и това в действителност е единствената забележителна разлика сред него и елементарния Chrome.
още по темата
За опцията да отварят уеб сайтове с по-голяма сигурност клиентите на Chrome Enterprise Premium ще би трябвало да платят по 6 $ месечно за всеки консуматор.

Технология за надзор на достъпа, съгласуван с подтекста, ще се грижи за нарасналата сигурност на сърфирането в уеб с платения браузър на Гугъл, като ще следи изключително деликатно за приключването на данни.

Заедно с тази иновация Гугъл вгражда спомагателни политики за сигурност в Chrome Enterprise Premium и улеснява систематичните админи да ги конфигурират. Добавени са също функционалности за сформиране на доклади и предаването им към систематичните админи.

Платеният Chrome с изключение на всичко друго има и антивирусен съставен елемент – в него е вградена функционалност за инспекция на файлове и архиви за прикрит в тях злотворен програмен продукт. Списъкът с функционалности включва също динамично пречистване на URL адреси и категоризиране на уеб сайтове.

Технология за надзор на достъпа, съгласуван с подтекста, ще се грижи за нарасналата сигурност на сърфирането в уеб с платения браузър Chrome (екранна фотография: Google)

Засега не е ясно по какъв начин потребителите ще реагират на появяването на заплатен браузър от водача на пазара. На световната сцена Chrome заема 65% дял против 18,55% за най-близкия му съперник Apple Safari, по данни на StatCounter за март 2024 година

Гугъл не принуждава фирмите да надграждат до платена версия на Chrome. Те към момента могат да употребяват безплатната версия на браузъра, изключително като се има поради, че в ерата на ежедневни хакерски атаки доста компании са внедрили профилирани системи за осведомителна сигурност, които управляват, наред с други неща, сърфирането на чиновниците в мрежата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР