Пластмасовите отпадъци живеят собствен живот в океаните и моретата -

...
Пластмасовите отпадъци живеят собствен живот в океаните и моретата -
Коментари Харесай

Най-голямото човешко замърсяване на океаните

Пластмасовите боклуци живеят личен живот в океаните и моретата - това го знае всеки. И въпреки редица огромни компании и цели страни да подеха акция против потреблението на еднократни артикули от пластмаса, нещо много по-дребно, само че убягващо от вниманието им заплашва чистотата на водата на планетата - фасовете от цигари.

Според отчет, оповестен от NBC News, те са най-големият замърсител на океаните, провокиран от индивида. Филтрите са главното терзание на еколози и учени, които са сюрпризирани, че този артикул е останал отвън всевъзможни еко регулации. А не би трябвало - 5.6 трилиона фаса се изхвърлят по земята и във водата всяка година в света.

Откакто се води сходна статистика от 1986 година, филтрите от цигари са най-събираният отпадък по плажовете към този момент две десетилетия. Те се състоят от целулозен ацетат - материал, на който му трябват най-малко 10 години, с цел да се разгради.

Регулации против безнаказаното изхвърляне на фасове и филтри занапред предстоят да се вкарат, а дотогава можем (поне тези от нас, които пушат) да създадем нещо елементарно - просто да ги изхвърляме в кошчетата за отпадък, а не където ни падне.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР