Пластмасовите опаковки за храна са много разпространени в целия свят,

...
Пластмасовите опаковки за храна са много разпространени в целия свят,
Коментари Харесай

Растения могат да сменят пластмасовите опаковки

Пластмасовите опаковки за храна са доста публикувани в целия свят, защото са евтини и комфортни за произвеждане и приложимост. Въпреки това те са един от огромните замърсители на околната среда и доста организации търсят способи за справяне с тях.

Учени от университетите на Рътгерс и Харвард оповестиха, че са основали нов вид опаковка, която може да реши този проблем, оповестява Engadget. Тя се пръска със спрей и е с напълно органически състав от растения.

Спреят съдържа биополимер и въглехидрати, които основават фибри. Те се прикрепят към храната и я пазят от пострадване и замърсяване. Дори могат да предпазат от вируси и бактерии, защото съдържа натурални органини отбрани.

Тестовете са посочили, че този вид опаковка е удължила периода на валидност на авокадо на щанда с до 50%. Самото покритие се разгражда независимо в границите на 3 дни след полагането. Също по този начин може да се измие с елементарна вода когато и да е.

Учените работят и по актуализирана версия на спрея със самобитна дейна имунна система. Фибрите ще могат да разпознават бактерии и да се задействат, с цел да ги унищожават.

За в този момент основателите на плана не разясняват какъв брой време ще им е нужно, с цел да комерсиализират създаването и тя да навлезе в всеобщото произвеждане. Плановете им наподобява са съществени, защото споделят, че това е част от "ново потомство, "умни " и "зелени " опаковки за храна ".

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР