Пластични хирурзи казват, че лекуват двойно повече пациенти, които са

...
Пластични хирурзи казват, че лекуват двойно повече пациенти, които са
Коментари Харесай

Пластични хирурзи лекуват двойно повече жертви на нападения от кучета след пандемията

Пластични хирурзи споделят, че лекуват двойно повече пациенти, които са били нападнати от кучета преди пандемията Covid-19.

Приемът на жертви на набези от кучета се е нараснал от 116 през 2019 година на 237 през 2022 година в отделението за пластична хирургия на болница Queen Victoria в Източен Гринстед, Западен Съсекс.

Сива Кумар, съветник хирург, сподели пред BBC, че е видял нарастване на броя на ухапванията, защото притежаването на кучета в Обединеното кралство се е нараснало по време на пандемията. Травматологичните клиники на господин Кумар са лекували пациенти от Кент, Съри и Съсекс и той споделя, че профилираният център постоянно е виждал някои от най-тежките случаи.

Той сподели: „ Ще получим най-малко един, в случай че не двама пациенти, които са ухапани от кучета всеки ден. Виждаме удвояване на броя на миналите пациенти и през последната година видяхме удвояване на броя на децата, които са имали ухапвания от кучета. Децата евентуално са тези, които засягат вие най-вече. Такива с м...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР