Пласидо Доминго ще изнесе концерт с популярни арии от обичани

...
Пласидо Доминго ще изнесе концерт с популярни арии от обичани
Коментари Харесай

Кралят на операта Пласидо Доминго ще изнесе концерт в София

Пласидо Доминго ще изнесе концерт с известни арии от обичани опери на 11 септември в Арена " София ".

" България, доста съм благополучен, че още веднъж ще бъдем дружно ", написа тенорът на формалната си страница.

82-годишният артист, именуван " кралят на операта " е на международно турне, в което включи и София.

Музикални критици настояват, че това ще е последното огромно турне за популярния реализатор.

Освен обичайни страни като Испания и Германия, в които постоянно пее, Доминго този път включи страни като Узбекистан и Турция. На сцената той излиза с локални оркестри и кани за свои сътрудници млади оперни гении, някои от които са финалисти на оперния конкурс " Опералия ".

Конкурсът се счита за най-авторитетния в света. От  него потегли и международната кариера на българското сопрано Соня Йончева.

В София на сцената в Арена " София " този път няма да забележим Йончева, а две нови звезди - Дженифър Роули и Кристина Рамос. Очаква се да звучат арии и дуети от опери на Верди, Пучини и други

Това е трето посещение на Пласидо Доминго в България. Първото беше още веднъж в Арена " София " през 2014 година. Тогава международният тенор подвигна на крайници публиката с осъществяване на песента " Моя страна, моя България " на Емил Димитров.

През 2021 година в разгара на пандемията от Ковид-19 Доминго пя под намерено небе на Гала в София по поканата на Соня Йончева.

Концертът пред Храм-паметника " Св. Александър Невски " събра над 5000 фенове на площада и бе гледан от над 60 000 фенове посредством стрийминг в целия свят.

До края на годината той ще бъде показан по една от огромните международни малките екрани за класическа музика.

Тази седмица Пласидо Доминго още веднъж ще застане на една сцена с българското сопрано в специфична церемония, отдадена на диригента Даниел Баренбойт на фестивала в Залцбург. В нея ще вземат участие още Чечилия Бартоли, диригентът Зубин Мета и други звезди на оперната сцена.

Екипът на Пласидо Доминго удостовери, че маестрото приготвя специфична изненада за концерта в София на 11 септември в Арена " Армеец ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР