Плащанията са уговорени в този бюджет на АПИ за този

...
Плащанията са уговорени в този бюджет на АПИ за този
Коментари Харесай

Прекратяват договори за планови ремонти, обезпечават зимната поддръжка

Плащанията са уговорени в този бюджет на АПИ за този вид действия, а той е привършен към края на месец март . Ние решаваме проблем в задатък, който е заложен в практиката на тези контракти, които не са обезпечени бюджетно,които са и написани меко казано по ръба на закона. Проблемът не е основан от нас, ние търсим решение за него. Това съобщи заместник-министърът на правораздаването Иван Демерджиев на брифинг.

Очаква се преустановяване на договорите за пътните поправки, които ще бъдат възобновени април или май следващата година, когато ще се сключат нови такива. Ще бъде обезпечена зимната поддръжка, твърдят районните управляващи.

Предметът на договорите може да се раздели на две елементи - неотложни действия, като зимното поддържане , да продължа да се извършват до края на април или май следващата година, а плановите поправки да се прекратят и връзките да се уредят на извъндоговорно съображение. Разговорите са градивни, работата на специалистите не е завършила. Ще внесем предложение до министър-председателя и с виновните министри - на Министерство на регионалното развитие и министъра на финансите ще предложат политическо решение, каквото ние не можем да предложим, тъй като не са ни такива пълномощията , уточни още той.

Регионалният министър Виолета Комитова разкри, че така наречен контракти за ремонт на поддръжка на пътищата, които включват и зимното поддържане, става дума за предгодишни контракти, които са надхвърлени от дълго време като стойности, а по Закона за публичните поръчки нямаме такива права. Също по този начин са в отклонения в Закона за финансите и Закона за бюджета. С работната група се вземат решение два казуса - зимното разчистване, по избран метод ще се обвържат договорите със съглашения, което е документалната част, а през актуализацията на бюджета осигурихме 100 млн. лева  за зимното разчистване, добави още тя.

Договорите са изчерпали предмета си. Говорим за публични поръчки, материята е уредена от нормативни и правни правила. След като се излязло от рамките на публичните поръчки, ние не можем да разплащаме на договорно съображение , разяснява Демерджиев.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР