Плащания в брой да се приемат до 5000 хиляди лева,

...
Плащания в брой да се приемат до 5000 хиляди лева,
Коментари Харесай

Постепенно намаляване на сумите за плащане в брой до 1000 лева, предлагат от ГЕРБ

Плащания в брой да се одобряват до 5000 хиляди лв., като последователно сумата намалее до 1000 лв. предлага болшинството в Народното събрание. " Считаме, че салдото е 5000 лв.. 3000 и 1000 биха затруднили стопанския оборот ", изясни депутатът от ГЕРБ и ръководител на комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, представена от организация " Фокус ".

Промените в данъчно-осигурителния процесуален кодекс в тази посока щели да бъдат прегледани на съвещанието на бюджетната комисия на следващия ден. " Всички знаем, че сивата стопанска система, с изключение на всичко останало като ущърб на бюджета, скапва и средата за правене на бизнес. Когато вършим стъпки за изсветляване на стопанската система, въпреки всичко би трябвало да намерим салдото сред това да подтикваме стопански дейните субекти, и рестрикциите, които се подхващат за понижаване на сивата стопанска система, битката с контрабандата и увеличение на приходите в бюджета ", сподели още Менда Стоянова.

През 2015 година при втория кабинет " Борисов " финансовият министър Владислав Горанов оферираше ограничаване за заплащане в брой до 5 хиляди лева, вместо тогавашните 15 хиляди лева, само че Народното събрание гласоподава 10 хиляди лева, колкото е и сега.

През юни се появи нов законопроект, който предлага от 1 август ограничаването да е 5 хиляди лева, от началото на 2018 година - 3 хиляди лева, а година по-късно - 1000 лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР