Плащането с ПОС терминал ще увеличи събираемостта на пътните глоби(снимка:

...
Плащането с ПОС терминал ще увеличи събираемостта на пътните глоби(снимка:
Коментари Харесай

ПОС терминали улесняват плащането на пътни глоби


Плащането с ПОС терминал ще усили събираемостта на пътните санкции
(снимка: CC0 Public Domain)

Автомобилите за надзор на ИА „ Автомобилна администрация ” към този момент са оборудвани с ПОС терминални устройства. Те са свързани с електронната система за надзор на Агенцията, в която са генерирани и наказателните постановления.
още по темата
ПОС терминалните устройства дават опция за заплащане на наказателните постановления от извършители, които са задгранични жители без непрекъснат адрес на територията на България, както и български жители, прецизираха от Министерство на превоза и известията.

В случай, че нарушителят не желае да апелира санкцията, може да я заплати незабавно посредством ПОС терминал или по банков път в 14-дневен период, като и в двата случая цената на санкцията се понижава с 20%.

Чрез въвеждане на този способ на възнаграждение ще бъде повишена събираемостта на санкциите и ще се понижи административната тежест, подчернаха от МТС.

Оборудването на колите с ПОС терминали стартира поетапно при започване на месеца. До момента над 10% от нарушителите без непрекъснат адрес на територията на България са се възползвали от този метод на възнаграждение на санкциите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР