Плащали сме заплата на здравен министър без да го заслужава.

...
Плащали сме заплата на здравен министър без да го заслужава.
Коментари Харесай

Дацов: Плащали сме заплата на здравен министър без да го заслужава

Плащали сме заплата на здравен министър без да го заслужава. От 2019 година има Коронавирус. Излиза, че нашата страна няма статистика и информация въз основата, на която да ръководи пандемията, да води битката и да взима решения. Т.е. излиза, че здравното министерство и министрите, които са го управлявали до момента в действителност не са ни трябвали, тъй като те не са взимали осведомени управнически решения. Това разяснява по Нова телевизия финансистът Любомир Дацов.

„ След като нямаш информация, няма по какъв начин да взимаш решения. Така излиза, че всички тези прищевки и решения, които бяха взимани, в действителност са били техни персонални визии, учредени на някакви чувства, само че не на същинска научна информация “, изясни той.

„ Всички държавни управления по света почти реагираха по един и същи метод и съгласно мен се провалиха. Провалиха се в това да структурират и провеждат здравните си системи, в ограниченията, които предложиха и решенията, които взимат. Пътувам доста и виждам, че няма значение в строгостта на ограниченията, които се взимат. Има страни, където рестриктивните мерки са супер строги и вируса нанася големи вреди и има страни с демократични ограничения, където заболеваемостта не е толкоз пагубна “, разяснява още той.

По думите му равнището на здравните системи играе тежка роля. „ Където равнището е ниско, има висока смъртност и това към този момент е отговорност на държавното управление. Политиците дават отговор за това здравната система да е сигурна. За страдание сега в множеството предизборни стратегии тематиката за опазването на здравето и за сигурността на системата, въобще не се третира, или в случай че се прави, то е по един неуместен метод “, добави Дацов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР