плаши живеещите около нея в столичния кв. Иван Вазов“, край

...
плаши живеещите около нея в столичния кв. Иван Вазов“, край
Коментари Харесай

Опасна сграда край столичния Южен парк притеснява хората от района


плаши живеещите към нея в столичния кв. „ Иван Вазов “, край столичния Южен парк. Сигналите са за серия пожари и два смъртни случая на бездомни хора там.

Снимка: btvnovinite.bg


Живеещите в прилежащите кооперация се оплакват от, неприятната миризма и нападателни жители в рушащата се сграда.

В момента тя е благосъстоятелност на общинското сдружение „ Софийски парцели “. От две години регион „ Триадица “ се пробва да придобие благосъстоятелност върху постройката и земята под нея, изясни пред bTV Димитър Божилов , кмет на региона.

„ Целта е да се отстрани постройката като рискова и като събираща самонастанили се лица, защото имаме доста недоволства. И желаеме да осигурим на хората на първо сигурност и на последващо място един естествен образ на това каре, което може да се трансформира да вземем за пример в един доста прекрасен парк за живеещите в квартала “, посочи районният кмет.

Директорът на „ Софийски парцели “ Димитър Шивачев разгласи, че сдружението неведнъж се е опитвало да ограничи достъпа до постройката, само че бездомниците успявали да влязат.

Снимка: btvnovinite.bg


„ Още от началото на предходната година сме се разбрали с регион „ Триадица “ за прехвърлянето на собствеността на постройката, в това число ние сме подготвили отчета до общинския съвет и сме го дали на кмета, с цел да може той да го внесе и да се задвижи процедурата “, добави Шивачев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР