6 души, включително 3 деца, загинаха във Флорида, след като влак се блъсна в SUV на релси

...
ПЛАНТ СИТИ, Флорида — Шест души, включително три деца, загинаха,
Коментари Харесай

ПЛАНТ СИТИ, Флорида — Шест души, включително три деца, загинаха, след като влак се блъсна в техния SUV в централна Флорида в събота вечерта докато бяха на път за рожден ден. Сблъсъкът е станал в Плант Сити, който е на около 25 мили източно от Тампа в окръг Хилсбъро.

Шерифът на окръг Хилсбъро Чад Хронистър обясни по време на пресконференция, че седем души са били в Cadillac Escalade, когато е станала катастрофата, с петима от пътниците са били „насилствено изхвърлени“ от превозното средство при удара, съобщи филиалът на CBS News WTSP.

Видео от предната част на товарния влак показва шофьора да се приближава до прелеза в район на магистрала 92 в Плант Град, който според съобщенията не е бил сигнализиран. Въпреки това, вместо да се поддаде на поставения знак за спиране, машинистът бавно запълзя по релсите, каза Хронистър.

„Коригентът на влака направи всичко възможно, за да се опита да забави този влак“, каза той . „Той сигнализира с тези силни клаксони на влака, с които са оборудвани, заедно с мигащите светлини.“

„Ние знаем, че дори от свидетеля, който беше паркиран до релсите, той също удряше клаксона на своя превозно средство – всички се опитват да привлекат вниманието на водача и да го накарат да спре и да погледне в двете посоки“, продължи шерифът.

След като влакът се сблъска с SUV, превозното средство се катапултира и преобърна няколко пъти преди това приземявайки се на разстояние от началото си.

Офисът на шерифа на окръг Хилсбъро беше първо уведомен за катастрофата около 18:48. от iPhone, който е открил сблъсъка, каза Chronister. След като полицаите пристигнаха, „те веднага се захванаха за работа“, каза той.

Екипите започнаха да отварят превозното средство, което Chronister сравнява със смачкана кутия за безалкохолни напитки, според WTSP.

< p>Шофьорът и пътникът отпред са били спасени от автомобила, според Chronister, и са били откарани в местна болница с опасност за живота.

По-късно беше обявено в неделя сутринта, че шофьорът е починал от наранявания и е идентифициран като 52-годишния Хосе Г. Ернандес. Другите жертви на катастрофата също бяха идентифицирани:

Enedelia Hernandez, 50. Jakub A. Lopez, 17. Alyssa Hernandez, 17. Anaelia Hernandez, 22. Julian Hernandez, 9.

Петимата пътници, които бяха според съобщенията, изхвърлени насилствено от SUV, са обявени за мъртви на място.

Един пътник остава хоспитализиран в критично състояние и е идентифициран като 23-годишният Гилермо Гама.

„Искам да отделя само момент, за да помоля тази общност да каже допълнителна молитва тази вечер“, каза Хронистър. „Кажете допълнителна молитва тази вечер за първите респонденти, за заместниците, които трябваше да отидат тук и докато обикаляха района в търсене на оцелели, за съжаление намериха само още хора, които са загубили живота си от тази трагедия.“

„Също така искам да ви помоля да се молите за това семейство... Сърцата ни са разбити за загубата на това семейство и трагедията, която се случи тук тази вечер“, добави той.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР