Плановият прием в болниците в Пловдив и региона се преустановява

...
Плановият прием в болниците в Пловдив и региона се преустановява
Коментари Харесай

Спират плановия прием в болниците в Пловдивска област

Плановият банкет в лечебните заведения в Пловдив и района се прекратява от 20 януари. Това реши Областният действен щаб, който се събра на незабавно съвещание, тъй като заболеваемостта от COVID-19 в региона доближи психическата граница от 961 на 100 000 души на 14-дневна база. 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29958
С новото решение се цели да се  осигури запас от лекари и санитари, които да подкрепят работещите в коронавирус зоните.

Масовите мероприятия пък ще се организират при строго следене за съблюдаване на ограниченията. Междувременно стана ясно, че РЗИ към този момент ще води статистика на заболелите възпитаници по групи от 1 до 4 клас, от 5 до 7 клас и от 8 до 12 клас, оповестява " Марица ". 

За последните 24 часа са диагностицирани 737 заболели от COVID-19 в региона, а борбата с ковид са изгубили 11 души на възраст сред 48 и 90 години с съпътстващи болести и без ваксина.

Нови кревати няма да се разкриват. Към момента в региона има 123  интензивни кревати в Пловдивска област, а заетите все още са 68, според информация на РЗИ-Пловдив.

 
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29958  Засега няма да затварят учебни заведения в област Разград поради COVID-19 Засега няма да затварят учебни заведения в област Разград поради COVID-19  Жертвите на COVID-19 в света са над 5 милиона Жертвите на COVID-19 в света са над 5 милиона  Англия отстранява ограниченията, стартира да третира COVID-19 като елементарен грип? Англия отстранява ограниченията, стартира да третира COVID-19 като елементарен грип?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР