Плановете за приемане на Украйна в ЕС са абсурдни. Това

...
Плановете за приемане на Украйна в ЕС са абсурдни. Това
Коментари Харесай

Сиярто: Плановете за приемане на Украйна в ЕС са абсурдни

Плановете за приемане на Украйна в Европейски Съюз са неуместни. Това мнение изрази министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто. Така той разяснява рекомендациите на Европейска комисия за започване на договаряния с Украйна и Молдова за присъединение към общността.

„ Още не е пристигнал моментът Украйна да влезе в Европейски Съюз. В страната не се съблюдават свободата на словото и медиите. Не се организират избори. В такива условия е неуместно да се прави оценка върховенството на закона “.

„ Виждаме, че свободата на медиите и свободата на словото не се съблюдават, виждаме, че избори не се организират “, сподели министърът.

Според него е неуместно да се вършат каквито и да било оценки за това по какъв начин работят институциите на правовата страна в Украйна в такива условия. Сиярто счита, че е прекомерно рано да се приказва за договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз. Вместо това самата общественост би трябвало да вземе решение за политиката си по отношение на Украйна.

Според ръководителя на унгарското външно министерство едно от изискванията за приемането й в Европейски Съюз би трябвало да бъде прекратяването на спора.

Освен това Киев към момента не е извършил други условия, по-специално не е коригирал нарушаванията на правата на националните малцинства.

Още вести четете в секция “Свят ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР