Плановете са Новата класа да бъде лансирана през 2025 г.

...
Плановете са Новата класа да бъде лансирана през 2025 г.
Коментари Харесай

Тайните зад BMW Neue Klasse разкрити: до 1341 к.с. и 150 kWh батерия

Плановете са „ Новата класа ” да бъде стартирана през 2025 година като седан и състезателен SUV, като до 2030 година Neue Klasse би трябвало да прави половината от международните продажби на BMW.

Сега от компанията разкриват някои основни механически характерности на електрическите автомобили Neue Klasse EV, които ще бъдат снабдени с ново потомство акумулатори и мотори, с които ще създадат „ голям софтуерен скок ”, споделя Франк Вебер, основен софтуерен шеф на BMW.

Пред списание CAR той споделя, че Neue Klasse EV ще разчита на нова идея " pack-to-open-body ", която ще разреши на баварците да инсталират разнообразни по потенциал цилиндрични акумулатори, а не призматични. Това ще бъде допълнено от въвеждането на нови ограничения за стабилно развиване и техники за преработване.

Това е изключително значимо, защото някои от данните за производството на автомобила са много притеснителни. Марката счита, че до 2050 година ще са нужни към $4 трилиона за рандеман на материали, като 45% от излъчванията са резултат точно от добива на суровините и потреблението им, а единствено 9% от всички материали се рециклират сега.

Новите електрически автомобили на BMW в гамата на Neue Klasse ще обсег всичко: от модели с размерите на Серия 1 чак до тези с калибъра на Х7. Всички те ще се възползват от акумулатори с 20% по-висока енергийна компактност, 30% по-добра успеваемост за „ пакетирането ” на батериите и до 30% по-бързо зареждане по отношение на сегашните акумулатори.

Новите акумулатори ще са и 20% по-леки, 50% по-евтини за произвеждане и ще отделят до 60% по-малко излъчвания CO2 при производството.

Комбинацията от система 800V и бързо зарядно усилва пробега всяка минута с 50 км до най-много 605 км ”, споделя Вебер. Това значи, че пакетът акумулатори може да се зареди от 0 до 95% за към 12 минути.

Когато стане дума за мощ, платформата Neue Klasse ще предлага от 268 до 1341 к.с., като архитектурата ще дава опция за монтиране на до 4 електромотора.  BMW M към този момент тества първообраз с 4 електромотора за първия напълно електрически BMW M.

Още детайлности четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР