Плановете на шефовете на КАФ бяха следващото издание да се

...
Плановете на шефовете на КАФ бяха следващото издание да се
Коментари Харесай

Преместиха Купата на Африка с шест месеца напред

Плановете на шефовете на КАФ бяха идващото издание да се организира следващата година в Кот д`Ивоар, когато сезонът в Европа е завършил и по този начин присъединяване на всички африкански звезди да бъде безпроблемно. Но по същото време в тази африканска страна има проливни дъждове и заплахите от наводнения не са по никакъв начин дребни, което значи връщане към нормалните за този континент зимни шампионати.

В изказване пред публицистите в мароканската столица Рабат, президентът на КАФ Моцепе съобщи: " Не можем да си позволим риск. Януари не е идеалното време, тъй като по това време европейските клубни шампионати на най-високо равнище са в разгара си, само че нямаме различен избор.

За да има всички звезди разполагаем, през 2017-а година КАФ взе решение да измести провеждането на шампионата от зимата през лятото. Природата обаче този път няма да разреши.

През тази година шампионатът се организира през февруари и първенец стана Сенегал. Африканската купа и в този момент беше планувана за лятото, само че два пъти отлагана. Най-напред трябваше да се организира през юни 2021-а и по-късно през юни 2022-а година, само че на първо време поради пандемията, а по-късно и поради наводненията в Камерун шампионатът се реалокира.

Провеждането на шампионата през зимата е обект на рецензии от треньорите на огромните европейски клубове като Юрген Клоп на Ливърпул. Много играчи отхвърлят да вземат участие и желаят да останат в Европа, а други пък крият поканите си.

Генералният секретар на КАФ Верон Мосенго-Омбая пък съобщи, че постоянно може да се откри компромис, защото Африка предлага разнообразни климатични условия в другите елементи.

КАФ също по този начин анонсира основаването на Африканска Суперлига, като първото й издание ще бъде с 24 тима и ще се организира настрана от Африканската Шампионска лига, стартирайки от август 2023-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР