Плановете на промишлените предприятия през 2018 г. са за свиване

...
Плановете на промишлените предприятия през 2018 г. са за свиване
Коментари Харесай

Промишлеността у нас свива инвестициите през 2018 г.

Плановете на промишлените предприятия през 2018 година са за стесняване на вложенията с 6.6% по отношение на направените през миналата година. Това демонстрират резултати от регулярното бизнес наблюдаване на капиталовата интензивност измежду промишлените предприятия,  написа Мениджър.

В общия размер на предстоящите разноски за придобиване на дълготрайни материални и нематериални активи през тази година делът на частния бранш е 84,6%, като мениджърите от този бранш плануват понижение на капиталовите си стратегии с 14% спрямо 2017 година

По съществени индустриални групировки максимален условен дял в вложенията през 2018 година се чака да образува производството на артикули за междинно ползване (43,3%), при което се планува намаляване от 12% по отношение на миналата година.

На второ място по планиран размер на вложенията са енергетичните и обвързваните с водата браншове (с условен дял от 25,4%), при които се чака нарастване с 27,9% спрямо 2017 година

 
Следва производството на недълготрайни потребителски артикули, което е с условен дял от 16,3%, като предвижданията на мениджърите са за стесняване на капиталовите стратегии с 25,2% по отношение на миналата година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР