Плановете на Nintendo да продаде 25.5 милиона конзоли Switch до

...
Плановете на Nintendo да продаде 25.5 милиона конзоли Switch до
Коментари Харесай

Плановете на Nintendo за Switch може да се объркат от недостига на компоненти

Плановете на Nintendo да продаде 25.5 милиона конзоли Switch до края на актуалната фискална година (приключваща в края на март 2022) може да бъдат осуетени поради дефицита на полупроводници в световен проект. Това признаха от самата компания.

В особено изказване на страницата на компанията в Интернет, президентът на Nintendo Шунтаро Фурукава споделя, че преди направената от компанията прогноза ще зависи директно от наличността на материали, като проектите за продукция са по-несигурни от тези от преди година.

„Постигнахме постоянна продукция до края на предходната календарна година и вследствие на това, през предходната година поставихме връх за най-хубавото ни тримесечие във връзка с размера от продажби“, написа Фурукава. В същото време обаче, добавя той, продължаващото засилено търсене изненадва самите Nintendo, а опциите за спомагателна продукция не могат да задоволят това търсене. „Макар и сега да се опитваме да произвеждаме допустимо повече единици, истината е, че продуктовите ни проекти са по-несигурни, в сравнение с при започване на предишните фискални години. Планът ни за продажбите за цялата година се базират на догатката, че можем да осигурим материалите, които са нужни за това. Ако успеем да произведем повече единици, ще работим здрави, с цел да задоволим мощното търсене и да доставим и продадем тези единици“, дава обещание Фурукава. Той подчертава също по този начин и над увеличаващите се разноски на компанията за разработка, които са надалеч по-високи от тези за предишните генерации конзоли, като счита, че тези разноски ще се усилват в бъдеще.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР