Плановете на Китай са през 2023 г. електроенергията, произведена от

...
Плановете на Китай са през 2023 г. електроенергията, произведена от
Коментари Харесай

Почти половината електроенергия на Китай вече е „зелена”

Плановете на Китай са през 2023 година електрическата енергия, създадена от възобновими източници, да доближи до 52% от общия индустриален потенциал. За амбициозната цел оповестява Bloomberg, базирайки се на отчет на Съвета по електроенергетика на Китай (China Electricity Council).

Документът отбелязва, че поставената задача „ зелената ” електрическа енергия да надвиши през предходната година 50%, не била реализирана, само че това може да се дължи на решението за стартиране на нови въглищни и газови електроцентрали и повишения дял на производството им. Необходимостта от стартирането им породи поради растящите цени на силата, неустойчивостта в енергийните производства и нуждата от презастраховане на съществуващите мощности.

Капацитетът на новото " мръсно " потомство електроцентрали на изкопаеми горива през 2022 година е било към 40 гигавата, само че през 2023 година производството им ще се усили. Според отчета, през новата година ще бъдат пуснати в употреба нови газови и въглищни електроцентрали с обща мощ 70 гигавата.

Въпреки това преориентирането на Китай към възобновимата сила...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР