Плановете на България да достави ракети за системите за противовъздушна

...
Плановете на България да достави ракети за системите за противовъздушна
Коментари Харесай

Москва призова България да преразгледа решението си за ракетите С-300 за Украйна

Плановете на България да достави ракети за системите за противовъздушна защита С-300 на Украйна са жестоко нарушаване на интернационалните задължения. Това съобщи съветската Федерална работа за военно-техническо съдействие (ФСВТС) в публично изказване.

От там приканват българските управляващи да преразгледат решението си.

" Съгласно член 4 от съглашението сред държавните управления на Русия и България за военнотехническо съдействие, прехвърлянето на трета страна на оръжия и военно съоръжение, получени в границите на двустранното съдействие, е неприемливо без предварителното документално единодушие на Руската федерация ", се споделя в позицията, представена от ТАСС. Споразумението сред двете страни е подписано на 5 септември 2002 година

" Прехвърлянето на оръжия в зоната на бойните дейности в Украйна неизбежно ще докара до спомагателна ескалация на спора и почтени човешки жертви. Призоваваме българската страна да преразгледа взетото решение, с цел да не се допусне нарушение на нормите на интернационалното право в региона на военнотехническото съдействие ", се споделя в известието на ФСВТС.

По-рано през днешния ден българските народни представители одобриха Проекта на решение за даване на спомагателна военна помощ на Украйна, импортиран от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Това стана по време на закрито съвещание. С решението Народно събрание утвърди да се изпратят на Украйна неизправни зенитни ракети. Заедно с тях ще бъдат изпратени и муниции за автоматизирано стрелково оръжие, които са с отпаднала нужда за потребностите на Министерството на вътрешните работи.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР