Планове за нова европейска пенсия в помощ на тези, които

...
Планове за нова европейска пенсия в помощ на тези, които
Коментари Харесай

Еврокомисията предложи "Европейска пенсия" за работещите в друга страна от ЕС

Планове за нова " европейска пенсия " в помощ на тези, които се местят из страните-членки на Европейски Съюз разгласи през днешния ден европейският комисар за еврото и обществения разговор Валдис Домбровскис, оповестява " Гардиън. "

Паневропейският личен пенсионен артикул (ПЕПП) ще разреши на хора, които работят в разнообразни страни от Европейски Съюз елементарно да икономисват в една и съща сметка. Брюксел ще предложи на страните-членки да дадат най-хубавите данъчни условия на европейския пестелив проект, с цел да може той да притегли повече работещи. Според данни на Европейската комисия сега едвам 27% от европейците сред 25 и 59 години имат спестовна сметка.

" Планът ще ускори конкуренцията като разреши на повече осигурители да оферират този артикул отвън пазарите на своите страни. Ще бъде самобитен етикет за качество и аз съм сигурен, че ще насърчи дълготрайните вложения в финансовите пазари " сподели Домбровскис за проекта. Пред " Файненшъл Таймс " още означи, че " ПЕПП е огромна стъпка към реализирането на общия финансов пазар. "

Очакванията към новия европейски пестелив проект са той да е по-прозрачен в сравнение с са досегашните практики на доста спестовни проекти. Той ще предлага и разнообразни разновидности за вложение на парите на вложителите според от това дали са по-консервативни или по-склонни да рискуват.

Предложението за хармонизиране на данъчната политика по отношение на всички пенсии обаче пропаднаха при консултациите, извършени сред комисията и страните-членки. Поради разликите в данъчно облагане на пенсии, ПЕПП ще би трябвало да държи разграничени спестяванията на вложителите по отношение на това къде те са живеели и работели по време на внасянето.

Отделните ПЕПП проекти ще бъдат ръководени от частни осигурители, а за регулацията им ще бъде виновна европейската работа за обезпечаване EIOPA.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР