Планов ремонт: Спират шести блок на АЕЦ Козлодуй“. От централата

...
Планов ремонт: Спират шести блок на АЕЦ Козлодуй“. От централата
Коментари Харесай

Планов ремонт: Спират шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Планов ремонт: Спират шести блок на АЕЦ „ Козлодуй “. От централата показват, че са обезпечени запаси и личен състав за ремонта. Очаква се блокът да бъде пуснат още веднъж до края на ноември.

По време на престоя ще бъдат осъществени профилактика и техническо обслужване на системите и оборудванията за постоянни енергийни доставки през есенно-зимния интервал.

Реакторът ще бъде презареден и със свежо нуклеарно гориво за идната 29-а горивна акция. Спирането на нуклеарната мощ е в съгласие с Електроенергийния систематичен оператор, обявиха от централата.

Привечер нуклеарната централа създава половината от тока в страната. Тогава понижава производството на електрическата енергия от слънчеви панели. Осигурени са нужните запаси и личен състав за осъществяване на плановия ремонт, твърдят от АЕЦ.

Очаква се по време на плановото прекъсване да бъде тестван и един от парогенераторите на шести блок. Причината, за последната година блокът беше спиран три пъти поради течове сред първи и втори силует на системата. Централата прави и разбор дали в АЕЦ „ Козлодуй “ могат да бъдат употребявани квалифицираните парогенератори за АЕЦ „ Белене “, с които да се заменят актуалните при положение, че течовете зачестят по някаква причина.

Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР