Планирайте нещо хубаво след работа. Например, среща с приятели. Ако искате

...
Планирайте нещо хубаво след работа.
Например, среща с приятели. Ако искате
Коментари Харесай

Как да работите ефективно – част 2

Планирайте нещо хубаво след работа.

Например, среща с другари. Ако желаете да напуснете работата в 18 часа, планирайте среща по-късно или отидете на ресторант. Външните фактори и стрес ще ви принудят да се фокусирате върху делата и да ги изпълнявате в избраното време.

Изградете си табиет, който ще ви отклонява от делата.

Този табиет ще е доста потребен, в случай че не можете да забравите за бизнеса си. Помага леката физическа интензивност – върнете се от работа пешком. Много хора избират да вървят преди лягане, тъй като им оказва помощ да избягат от мислите за работа.

Може да помогне за отпущането ви и воденето на дневник или диалог с другар. Ако запишете всичко, което ви се е случило в един ден, вие освен ще можете да наблюдавате резултатите си, само че ще престанете да мислите за работата. Този табиет ще бъде идеалният завършек на работния ден: откакто напишете всички значими неща, можете умерено да се отпуснете.

 Правете повече почивки.

Средно, вашият мозък може да поддържа централизация единствено 90 минути. След това се нуждаете от най-малко 15 минути отмора. Това събитие се основава на човешкия физиологичен цикъл. Правете отмора на всеки 90 минути. Така позволявате на тялото и мозъка си да почиват и да се актуализират, с цел да ги подготвите за идващия 90-минутен интервал на висока интензивност. Някои хора мъчно се връщат на работа след 15-20 минути отмора. Въпреки това, даже късите почивки ще ви оказват помощ да опресните мозъка си и да се концентрирате.

 Спете повече.

Проучване сподели, че сънят усъвършенства когнитивната функционалност на мозъка, креативното мислене и паметта. Освен това, оказва помощ при ученето – мозъкът стартира да възприема и съхранява по-добре информацията.

Друго изследване на проблемите с паметта открило, че участниците в опита, които преди този момент са създали отмора, дават отговор на тестовите въпроси доста по-добре от тези, които не са спали.

Сънят освен ви оказва помощ да организирате паметта и да запомните нова информация. Той ви защищава от изтощеност. Както споделят учените, умората е сигнал, че една част от мозъка ви не може да възприема повече информация, до момента в който не поспите.

Прекарвайте повече време навън.

Учените решили да ревизират, какъв брой отпочинали се усещат две групи хора: едната, след разходка по улицата и другата – в спокоен парк. Както се оказало, с цел да се ориентирате в града, до момента в който се разхождате по улицата, се нуждаете от доста внимание. Следователно, такава разходка не разрешава на мозъка ви да почива и не може да възвърне равнището на централизация.

Когато прекарате време измежду природата, мозъкът ви е изцяло спокоен. След такава отмора ще ви бъде по-лесно да се концентрирайте за работа. В допълнение, учените открили, че отвън класната стая учениците имат по-голямо предпочитание да учат.

Проверявайте електронната си поща сутринта.

Този съвет може да наподобява спорен за вас, тъй като всеки поучава противоположното. Но това е доста потребен табиет.

Когато работите с далечен екип, евентуално знаете какво е, когато половината (ако не повечето) от вашите сътрудници работят, до момента в който вие спите. Ето за какво, е доста значимо да ревизирате пощата при започване на работния ден, с цел да сте сигурни, че не изоставате от останалите.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР