Планираното за утре, 25 февруари, посещение на министър-председателя Кирил Петков

...
Планираното за утре, 25 февруари, посещение на министър-председателя Кирил Петков
Коментари Харесай

Отлага се планираното за петък посещение на премиера Кирил Петков в Румъния

Планираното за на следващия ден, 25 февруари, посещаване на министър-председателя Кирил Петков в Румъния се отсрочва. Това заяви сбито Правителствената осведомителна работа.

Вероятно повода за отлагането на визитата е напрежението в Източна Европа, обвързвано с военната интервенция на Русия в Украйна.

Рано тази заран Русия стартира първата война в Европа от повече от 70 години. Украйна е атакувана от Одеса на юг през столицата Киев до Харков на север с ракетни удари, оповестява се за стотици жертви и ранени. Колони от бронирани машини и хеликоптери нахлуха през границата с Беларус.

В тирада, предавана по държавната телевизия, президентът Владимир Путин разгласи началото на " специфична военна интервенция " в Украйна, като прикани украинските военни да сложат оръжие и да се приберат у дома.

Министерството на защитата на Русия удостовери, че се нанасят удари по военна инфраструктура и военни летища в Украйна, само че не и по обитаеми места.

С прецизни средства за проваляне се извеждат от строя военна инфраструктура, обекти на противовъздушната защита, военни летища и авиация на украинската войска, допълват от съветското военно ведомство.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР