Планираният за следващия уикенд рестарт на Втора Бундеслига бе поставен

...
Планираният за следващия уикенд рестарт на Втора Бундеслига бе поставен
Коментари Харесай

Коронавирус в Динамо Дрезден постави под въпрос рестарта на Втора Бундеслига

Планираният за идващия уикенд рестарт на Втора Бундеслига бе подложен под въпрос, откакто целият състав на тима на Динамо Дрезден бе подложен в наложителна 14-дневна карантина. Причината е, че двама от играчите на втородивизионния отбор са дали позитивна проба за ковид, откакто тимът към този момент е възобновил пълноценни тренировки и футболистите са контактували между тях.

На 17 май Динамо трябваше да гостува на Хановер в мач от първия кръг на подновяването на футбола в Германия, само че този мач няма по какъв начин да се състои. “Поддържаме контакт със здравните управляващи, както и с управлението на Лигата, с цел да координираме всички последващи стъпки. Фактите са, че няма по какъв начин нито да упражняваме, нито да играем мачове в идващите 14 дни ”, разяснява спортният шеф на клуба Ралф Минге.

Под карантина са сложени всички футболисти от първия състав, както и всички хора от треньорския щаб и други механически чиновници. Все още не е ясно дали карантината на Дрезден ще изтече преди плануваното за 23 май домакинство на Гройтер Фюрт. Двете позитивни проби са били направени в петък при третата вълна от проби в тима, само че защото тимът възобнови пълноценни тренировки в четвъртък, се постанова всички в отбора да бъдат подложен под карантина. От клуба прецизират, че двамата играчи, инфектирани с ковид, не демонстрират никакви признаци.

Сезоните в Бундеслигата и Втора Бундеслига би трябвало да бъдат възобновени в събота, 16 май. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР