Планираните за днес учебни полети в авиобаза Граф Игнатиево бяха

...
Планираните за днес учебни полети в авиобаза Граф Игнатиево бяха
Коментари Харесай

Бойните пилоти от Граф Игнатиево отказаха да летят

Планираните за през днешния ден образователни полети в авиобаза " Граф Игнатиево " бяха изключително анулирани, поради всеобщ отвод на бойните водачи да летят, съобщи БНР.

При утринния доклад всички те са докладвали, че се усещат " психически непригодни да летят ". За през днешния ден са били планирани  регулярни подготвителни полети в авиобазата, която е въоръжена с изтребители МиГ-29.Зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов удостовери пред националното радио, че подготвителните полети от база „ Граф Игнатиево “ са спрени, както и претекстовете, с които се е стигнало до анулацията им.

" Проявената нерешителност на част от водачите в Граф Игнатиево за осъществяване на полети е обвързвана на първо място, по тяхна оценка, с незадоволителна тренираност заради незадоволително летателни часове “, разясни той. Той увери, че управлението на Министерство на защитата прави всичко допустимо да поддържа самолетите МИГ-29 в летателна валидност, която да разрешава воденето на естествена подготвителна активност, по този начин и носенето на дежурство по air policing. Тези дежурства няма да се приключват, до края на октомври в тях вземат участие италиански изтребители.

" Бойната авиация е в сериозно положение, водачите летят рисково малко и има действителна заплаха от произшествия ", обявиха от своя страна водачи от авиобазата пред БНР.

Според информация на АЕРО с днешния отвод да летят, бойните водачи показват своята демотивираност и отчаяние от следващото прекъсване на плана за придобиване на нов изтребител за Военновъздушни сили.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР