Планирани са ремонти на улици във всички 21 села в

...
Планирани са ремонти на улици във всички 21 села в
Коментари Харесай

Започват масови ремонти на улици във всички 21 села край Разград

Планирани са поправки на улици във всички 21 села в община Разград . Общинският съвет даде единодушие да бъде направено предложение до министъра на финансите за трансформиране на средства от целевата дотация за финансови разноски , избрана за 2024 година в размер на 1 млн. лв., в целеви трансфер за финансиране на разноски за осъществяване на неотложни настоящи поправки на уличната мрежа в обитаемоте места.

Дължината на уличната мрежа в селата, където живее 37 на 100 от популацията на община Разград, е 272 600 м .

През годините, съгласно финансовите си благоприятни условия, локалната администрация е разходвала средства за настоящи поправки на улиците в обитаемоте места, само че те са незадоволителни за осезателно възстановяване положението на уличната мрежа и обезпечаване на естествени условия за живот. 

Сумите, с които ще се финансират разноските за обектите по обитаеми места варират сред 109 993 лева за най-голямото село – Дянково и 15 265 лева за Черковна.

В отговор на въпроси на съветниците кметът изясни, че има разлика в междинните цени на кв.м ., защото положението и спецификата на улиците са разнообразни и са нужни друг брой единични позиции при пресмятане на количествено-стойностните сметки. Някои от улиците, препоръчани за ремонт, са на трошляк и няма позиция „ фрезоване “ , в други села пък има препоръчани улици на тиня, което изисква полагане на трошляк в основата и позициите стават повече.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР