Планираната визита на папа Франциск в Украйна трябва да включва

...
Планираната визита на папа Франциск в Украйна трябва да включва
Коментари Харесай

Украинският посланик във Ватикана се надява, че папата ще посети Буча

Планираната аудиенция на папа Франциск в Украйна би трябвало да включва посещаване в Буча, където са осъществени хипотетични военни закононарушения от страна на съветските сили, сподели през днешния ден украинският дипломат във Ватикана, представен от ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Програмата на визитата към момента е обект на договаряния, сподели пред италианската организация АНСА дипломат Андрий Юраш и добави, че Украйна несъмнено ще чака посещаване в столицата Киев и на място, където са били убити почтени цивилни, каквото е киевското предградие Буча.

Боевете към този момент се изместиха от този регион и се концентрираха в Южна и Източна Украйна, показва ДПА.

Все още не е избрана съответна дата за визитата на папа Франциск в Украйна. 85-годишният папа сега е с разтърсено здраве поради болки в коляното, само че няколко пъти е подчертавал, че желае да отиде в Украйна.

След визита при папата по-рано този месец Юраш допусна, че вероятната аудиенция на Светия отец в Украйна ще се състои директно преди пътуването на папата до Казахстан на 13-15 септември. Украинският посланик сподели пред АНСА, че сигурността по време на възможна папска аудиенция ще бъде затегната.

Няколко западни водачи към този момент посетиха Киев след началото на съветската инвазия в Украйна през февруари, напомня ДПА.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР