Планираната среща в кулоарите на форума на Г-20 между британския

...
Планираната среща в кулоарите на форума на Г-20 между британския
Коментари Харесай

Срещата между Риши Сунак и Си Цзинпин на форума на Г-20 бе отменена

Планираната среща в коридорите на форума на Г-20 сред английския министър председател Риши Сунак и китайския президент Си Цзинпин е анулирана поради " промени в графика ", заяви през днешния ден представител на канцеларията на английския министър председател, представен от Ройтерс.

Графикът на срещата на върха на индонезийския остров Бали беше нарушен от изключителна среща, свикана откакто паднала на полска територия покрай границата с Украйна ракета лиши живота на двама души.

Сунак и Си трябваше да проведат първата среща сред английски и китайски водач от съвсем 5 години, като канцеларията на английския министър председател сподели по-рано, че той би желал да откри " откровени и градивни връзки " с китайския президент.

Отношенията сред Лондон и Пекин се утежниха през последното десетилетие, откакто Англия изрази безпокойствие, че желанието за китайски вложения може да крие закани за националната сигурност. Лондон подлага на критика също по този начин комерсиалните практики на Пекин и положението на човешките права в Хонконг и Синцзян.

В изказване, публикувано преди плануваната среща, канцеларията на английския министър председател сподели, че провокациите, които произлизат от Китай, са " систематични " и " дълготрайни ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР