Планираната дата за тура е била 14 октомври, между 16.00

...
Планираната дата за тура е била 14 октомври, между 16.00
Коментари Харесай

Кандидат за кмет искал да агитира с трамвай


Планираната дата за тура е била 14 октомври, сред 16.00 и 19.00 часа, а като претекстове се изтъквало " рекламна цел "

Кандидат за кмет на София е желал да пропагандира с трамвайна мотриса. Това излиза наяве от решение на Общинската изборна комисия в София. Те са се произнесли по искане от страна на " Столичен електротранспорт " ЕАД, към които преди този момент е било пратено същото питане за наемане на трамвая. То е от името на Инициативния комитет, издигнал като самостоятелен претендент Борис Бонев от " Спаси София ". Планираната дата за тура е била 14 октомври, сред 16.00 и 19.00 часа, а като претекстове се изтъкавало " рекламна цел ".

В резултат от ОИК декларират, че градският превоз не би следвало да се употребява за предизборна пропаганда, като цитират разпореждания в Изборния кодекс, където това е неразрешено.

" До колкото инициативния комитет се основава за издигане на самостоятелен претендент за присъединяване в избори и главната му цел е поддръжката на този претендент, а не осъществяване на стопанска активност, обосновано е да се одобри че, визираната в писмото " рекламна цел " е точно разпространение на издигнатия от ИК Борис Бонев за кмет на София и отправяне на апел за поддръжка за претендента на идните избори за общински съветници и кметове ", е записано в решението.

 

Междувременно ЦИК утвърди настояването на общинската комисия да бъдат назначени в допълнение 140 механически сътрудници на цивилен контракти, които да подкрепят активността им при раздаването на бумаги в деня на вота и при приемането на протоколите и бюлетините след края на изборния ден. От комисията стимулират настояването си с обстоятелството, че ще извърши максимален размер работа в страната,тъй като секциите в София са над 1600 и тук-там ще се гласоподава с 4 типа бюлетини.

ЦИК е излязла и с още едно решение – по какъв начин да се сгъват бюлетините, от което излиза наяве, че членовете на секциите ще би трябвало да ги откъсват пред гласоподавателите, да ги прегъват на две и да ги дават на жителите сгънати. Едно от най-честите нарушавания по време на избори е точно това, че секциите авансово откъсват бюлетините от кочана./ Канал 3

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР