Планирана днес демонстрация в източногерманския град Лайпциг срещу ограничителните санитарни

...
Коментари Харесай

Масирано полицейско присъствие осуети демонстрация в Лайпциг срещу ограничителните мерки |

Планирана през днешния ден проява в източногерманския град Лайпциг против ограничаващите санитарни ограничения беше анулирана в последния миг поради масираното полицейско наличие, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

За място на протестната демонстрация бе избран централният площад " Курт Мазур ", само че уредникът я анулира, макар че бяха почнали да се събират хора. Полицията прикани пристигналите " да изоставен региона спокойно ". Органите на реда заградиха достъпа до площада, откакто на него се събраха 500 индивида - оптималния позволен брой.

На близкия площад " Аугустустплац " се стекоха контрадемонстранти, подкрепящи държавните ограничения против разпространяването на ковид.
В Лайпциг има масирано полицейско наличие, подкрепено от водни оръдия и бронирани полицейски камиони. Между двете групи стачкуващи бяха издигнати бариери.

Преди две седмици в Лайпциг се състоя митинг срещу ограничаващите ограничения на държавното управление против пандемията. Проявата мина в безпорядък, като полицията бе подложена на критика, че е изгубила надзор върху събитията и не е съумяла да наложи съблюдаването на разпоредбите за носене на маска и съблюдаване на физическа отдалеченост, отбелязва ДПА.

В Германия през последното денонощие са били регистрирани близо 23 000 нови случая на ковид, заяви през днешния ден институтът " Роберт Кох ", представен от Ройтерс.

С това общият брой на записаните в страната инфектирани надвиши 902 000.

254 индивида са умряли за миналите 24 часа от затруднения, свързани с ковид. Смъртните случаи в Германия от началото на пандемията са 13 884.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР