Планираме мащабна маркетингова кампания през 2019 г. В Годишната програма

...
Планираме мащабна маркетингова кампания през 2019 г. В Годишната програма
Коментари Харесай

Mащабна маркетингова кампания ще ни промотира на света през 2019-а

Планираме огромна маркетингова акция през 2019 година В Годишната стратегия за Национална туристическа реклама са заложени редица интензивности, с които чакаме да притеглим още повече гости в страната. Предвидени са голям брой информационни акции в онлайн каналите на водещи международни политематични медии като CNN, BBC, Euronews, и международни туристически медии като National Geographic и Travel Channel. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова при отриването на съвещанието на Националния съвет по туризъм. Тя уточни още, че са заложени участията в редица интернационалните туристически тържища и изложби в страната, като всички те са съобразени с потребностите и ползите на бизнеса.

В съвещанието участваха Иван Портних, кмет на Варна, Стоян Пасев, регионален шеф на Варна, представители на институции, на туристически сдружения, на националните курорти, на национално показаните сдружения на потребителите и работодателски организации в страната и на Националното съдружие на общините в Република България.

Един от акцентите в работата на министерството е внедряването и все по-честото потребление на новите технологии освен в активността на администрацията, само че и при популяризирането на България, разяснява министърът. Има заложени начинания за промотиране на опциите за туризъм и на вътрешния пазар.

Основна цел в работата на министерството е годишно да се усилва броя на визитите, като се реализира един резистентен тренд на повишаване, разяснява министър Ангелкова. И добави, че националната реклама е от изключителна значимост за опазване на темповете на повишаване. А резултатите за първите 5 месеца на годината са обещаващи, че и през 2018 година ще реализираме положителни резултати, уточни министърът. В интервала януари-май задграничните туристически визити у нас са над 2,436 млн. по данни на Национален статистически институт. Техният брой е с 11,1% повече по отношение на същия интервал на предходната година. А единствено през май 2018-а растежът на задграничните визити у нас е с 15,8% спрямо месец май предходната година. Министърът разяснява, че при воденето на статистиката се съблюдават европейските правила и тези на Световната организация по туризъм и не трябва да се спекулира с това, тъй като вреди на имиджа на България и на сектора.

Повече от 1,6 милиарда лева са приходите от интернационален туризъм за петте месеца на 2018 година, заяви министър Ангелков. И се регистрира повишаване от 10,7 на 100 по отношение на същия интервал година по-рано. Само през месец май надвишават 500 млн., като се отбелязва повишаване от повече от 10%.

Започнаха плана за създаването и внедряване на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ), уточни министърът. Тя ще свърже в действително време регистрите на хотелите с Министерството на туризма, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи и общините. В системата ще бъдат включени местата за настаняване от клас А и Б, като въвеждането на данните е наложително по закон. Хотелиерите сами ще попълнят информацията и това би трябвало идване на екскурзианта. Министър Ангелкова акцентира, че внедряването на ЕСТИ няма да коства нищо за бизнеса, защото тя ще бъде интегрирана в системата, с която те работят сега. Тя съобщи още, че със системата напълно се подсигурява отбраната на персоналните данни на всички консуматори.

Ще има стеснен достъп на база на другите пълномощия, написани по закон. ЕСТИ ще се управлява от министъра на туризма, достъп до нея ще имат кметовете, Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите – съгласно техните пълномощия. Достъп единствено до личните си профили ще имат представителите на сектора и шефовете на хотелите, които вкарват данните, тъй че оптимално се подсигурява отбраната на персоналните данни, съобщи министърът. Финалната фаза на плана планува образование на потребителите и админите на ЕСТИ. Предвидени са присъствени курсове с лектори-треньори, по този начин и видеоматериали и информация на книжен притежател.

Министърът беше безапелационна, че ще продължи и строгия надзор както на стопанисването на морските плажовете, по този начин и по спазването на Закона за туризма. Тя напомни, че през предходната година стартираха редица процедури по изтриване на туроператори и туристически сътрудници и това ще продължи със всички сдружения, които не съблюдават нормативната уредба.

За развиването на туризма е значима работата както на министерството и сектора, по този начин и на съпътстващите браншове и промишлености, за това благодаря на всички за напъните, които поставят за устойчивото му развиване, сподели министър Ангелкова. И добави, че всеки има своята незаменима роля за триумфа на българския туризъм.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР