Планираме да направим поредица от нови парчета, ще имаме и

...
Планираме да направим поредица от нови парчета, ще имаме и
Коментари Харесай

Лора Караджова и Кристо: Планираме да направим поредица от нови парчета, ще имаме и турне

" Планираме да създадем поредност от нови части, ще имаме и турне в България, а след това и в Европа ". Това споделиха рапърът Кристо и певицата Лора Караджова в предаването " Euronews Music ", където показаха новата си ария " Нов смисъл ", след 8-годишна креативна пауза. Вижте повече:Последната наша обща ария излезе през 2015 година - " No Mercy ". Ние издадохме поредно " Оставам тук " през 2012 година, " Paradise " през 2013 година, " Повече от всичко " 2013 година, " Paradise " през 2014 година и " No Mercy " през 2015 г.  Сега сме подготвили нови 5 части за новите генерации, с цел да израснат и те с нас.

Имаме наш жанр, който си поддържцаме и към ден сегашен. Не сме се трансформирали като създатели. Продължаваме да работим в същия жанр. Направихме с нашите музикални продуценти дори още по-модерно звучене от преди. Съобразили сме се с новата мода, тенденции в музиката. Гордеем се, че продължаваме да творим на високо равнище, тъй като към този момент има огромно течение на дебелашки песни. В днешно време към този момент всеки иска да притегли внимание и рейтинг непременно.

И двамата не бяхме изкарвали скоро каквато и да е музика. Аз изпаднах в нещо като летаргия. Кристо доста пъти ми беше предложил да вършим нещо, но аз отказвах и някак си той съумя да ме изкара от тази пауза. Имайки предвид успеха, който сме имали преди си дадох сметка, че е време да създадем нещо ново, за което му благодаря, че ме покани още веднъж да вземам участие. 

Планираме да създадем поредност от нови части дружно. Ще имаме турне в България, а след това и в Европа. Имаме ужасно доста почитатели по целия свят - българи.  Турнето ни стартира от март. Скоро ще обявим дати - тъкмо по кое време ще се случи, това турне ще продължи и през лятото. Ще извадим и още едно парче. Продължаваме с цялостна пара. България има потребност от качествена музика. Има потребност от имунна система в креативен вид. Гордо считаме, че сме част от нея. Разчитаме на медиите и почитателите за поддръжка, с цел да извадим качествените послания пред младите, и оттова културния бранш нагоре. Защото музиката има мощно образователен фактор. Доста медии легитимират реализатори, които са меко казано безотговорни. Канят такива хора единствено тъй като имат шлагери. Дори и национални медии - не се мисли какво слагат тези хора на пиадестал пред младежите. 

В доста от нашите песни сме работили с Jay Cee като композитор и текстописец, както и с Bobo, който също е правил текстове и музика за нас. Ние в действителност сме един екип с тези хора и работим с тях отдавна. Хубаво е да се работи в симбиоза, тъй като не постоянно можеш да дадеш най-хубавите хрумвания самичък. Най-добрата концепция би трябвало да завоюва. Завърнахме се и завърнахме и екипа с който работихме и преди. Искаме да развиваме българската музика в България и на открито. 

Имаме проект да развиваме и себе си и други изпълнители в България и на открито. Аз (Кристо) основах музикална компания в Лос Анджелис, мислим за излизане на по-голям пазар. Ще вършим и музика на британски. Голямото обръщение, което би трябвало да излиза отсам е, че ние би трябвало да се обединим културно, освен да влезем в Шенген. Ние би трябвало да празнуваме с най-известните и положителни артисти във Франция да вземем за пример, Франция би трябвало да чества с най-известните и положителни артисти от България и т.н.  Като че ли Европа малко се е навела пред американското културно въздействие, а най-големите създатели в историята на изкуството са дошли от Европа всъщност. Евровизия е една птичка, тя пролет не прави. Имаме потребност, които са дейни, че Европа е културно общество. Трябва да има събития, които може да ги прави и Европейската комисия или някаква друга европейска органзиация, където да се промотират повече части от другите страни. Трябва да е както в Америка - когато станеш номер едно в Ню Джърси, то цяла Америка схваща за теб, когато станеш номер едно в Алабама - същото, а след това ставаш и огромен международен фактор. Ние имаме талантливи изпълнители, а ние ги смачкваме да стоят единствено в България, да ги мачка поп-фолка, който господства цялата скица.

Лейбълът може да е нож с две остриета. Те могат да ти изстрелят кариерата, само че могат и да те унищожат. Зависи по какъв начин ще подходят към теб. Някои са доста нелоялни. Постоянно се съдят актьори и лейбъли и по света и в България. По-скоро би трябвало да се мисли как генерално да се сплоти културата и да има пътеки по които да се мине. Талантът би трябвало да побеждава, а не лейбълите.

Аз (Лора Караджова) постоянно съм се продуцирала сама. Имала съм оферти от други продуценти, в които тези контракти, които ми предложиха бяха страховито звучащи. Отблъснаха ме, избрах сама да продължа. Сам да си продуцент в този бизнес е доста мъчно. Аз си намирах сама средства за всичко, и въобще не е прелестно да вървиш и да просиш някакви пари, в случай че искаш да ти се получат нещата на високо равнище. Точно по тази причина направих тази пауза, тъй като ми писна от това нещо. Може би да имаш продуцент е готино, тъй като имаш и водач, и защита, и човек, който ти събира парите от нощните заведения. Готино е някой да се грижи за теб, мъчно е да се оправяш самичък с всичко, на цената на какво. Но пък когато самичък си продуцент на себе си правиш музиката, която искаш ти. Не правиш музика, която ти се постанова да правиш, някакъв тъп комерс, който не ти храни душата като създател. Дори с продуцент в България отново е мъчно, това е истината.

Всичко сега опира до това какъв брой внимание можеш да привличаш към себе си. Имаш YouTube, Spotify Tik-Tok и всевъзможни обществени мрежи за достъп до хората. Лейбълите също гледат това. Те в действителност взимат хора, на които не им трябват лейбъли. Както е с вложителите. Те влагат в компании на които не им трябват вложители. Никой не желае да влага в компании, които скрибуцат. Идеята е да те издигнат, само че могат и да те закопаят. Трябва да има и самостоятелни актьори. Иска ни се да можем да пълнем игрища в Европа. Не единствено задгранични звезди да пълнят нашите игрища.

В персонален проект аз (Лора Караджова) ще изкарам до лятото независима ария. Предполагам, че и Кристо също приготвя нещо. Ще изкараме и обща ария до лятото. Ще бъде мощно лято и ще има музикално наличие от нас. Повече никакви паузи. Спряхме за някакво време и вижте какво стана. Ще вдъхновим още по-стари актьори да се върнат.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР