Планинските водачи се сертифицират по единни правила Първите сертифицирани от

...
Планинските водачи се сертифицират по единни правила Първите сертифицирани от
Коментари Харесай

Планинските водачи се сертифицират по единни правила

Планинските водачи се сертифицират по единни правила Първите сертифицирани от Министерството на туризма планински водачи у нас  получиха документите си за дееспособност. Пълна информация за практикуващите тази активност към този момент ще можем да открием в лист към Националния туристически указател на уеб страницата на Министерството на туризма .
 
Единни условия и по-високо качество на предлаганите услуги – това подсигуряват новите правила за планинските водачи съгласно отрасловото ведомство. За да получиш документ за сходна активност към този момент би трябвало да преминеш през поредност от изпити, оценени от 15-членно жури.
 
Предизвикателство ли е това за претендентите споделя планинарят Димитър Димитров, един от получилите своето професионално уверение: „ Обучението на планинския лидер се състои в три съществени действия, свързани със сигурността на хората – алпийски техники , първа помощ и насочване . От тази позиция в тези три детайла изпитът беше сериозен ”.
 
Заедно с планинските водачи удостоверения по новия правилник получиха и екскурзоводи , които също подлежат на единно оценяване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР