Планинските спасители са реализирали сложна спасителна акция в Пирин през

...
Планинските спасители са реализирали сложна спасителна акция в Пирин през
Коментари Харесай

Тежка акция в Пирин: Планински спасители помогнаха на мъж със счупен глезен

Планинските спасители са осъществили комплицирана избавителна акция в Пирин през миналата нощ, оповестиха от Планинската избавителна работа /ПСС/ за „ Българска телеграфна агенция “. Те са помогнали на мъж със строшен гален в комплициран скалист терен в подножието на връх Синаница . В интервенцията са взели участие 11 спасители от отряда в Сандански и 7 от този в Благоевград. Тя е траяла цяла нощ при дъжд и неприятни метеорологични условия . Мъжът е превозен до Кресна и следва да бъде предаден на незабавни медици.

Спасителите са осъществили още няколко оперaции през последното денонощие, оказвайки помощ на потърпевши. Те са реагирали на сигнали за колабирал 52-годишен мъж в подножието на хижа „ Плевен “, за екскурзиант с контузия на коляното край Рилските езера, за мъж с контузия на гален в региона на Боянския водопад и един сигнал от региона на хижа „ Безбог “.

В момента изискванията за туризъм в планините последователно се усъвършенстват . Терените са мокри след дъжда, траял цяла нощ, по високите елементи има мъгли и е прохладно.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР