Планински спасители трети ден издирват туристка в Рила. Сигналът за

...
Планински спасители трети ден издирват туристка в Рила. Сигналът за
Коментари Харесай

Жена се изгуби в Рила, трети ден я търсят

Планински спасители трети ден търсят туристка в Рила. Сигналът за изгубването й е подаден в неделя. Става дума за 64-годишна жена, която е подхванала сама преход в Мальовишкия дял на планината, само че от следобедните часове нейните близки са изгубили контакт, оповестяват от ПСС.
Малко по-късно екип на Планинската избавителна работа се насочва към хижа „ Мальовица”, където изчезналата е видяна за финален път. Издирването обаче не дава резултат. Акцията е възобновена в понеделник сутринта, като в нея се включват още петима спасители от Самоков и двама доброволци. Те стартират обход и претършуване на всички маркирани по-вероятни трасета, само че резултат още веднъж няма.

По данни от нейните близки, дамата е с тъмни облекла, сливащи се с каменистия терен.

Междувременно от централата на ПСС желаят хеликоптер от авиобаза Крумово за облитане и оглеждане на по-голям регион. Такъв е обезпечен. Планински спасители са подготвени да излетят във всеки един миг. Но заради внезапното утежняване на времето и появилия се мощен вятър полетът е арестуван.

Издирването продължава и през днешния ден, като към спасителите от Самоков се причислиха и доброволци от София и Пловдив с две кучета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР