Планински спасители и военнослужещи в Непал откриха днес тялото на

...
Планински спасители и военнослужещи в Непал откриха днес тялото на
Коментари Харесай

Откриха всички 22 тела и черната кутия на разбилия се в Непал самолет

Планински спасители и военнослужещи в Непал откриха през днешния ден тялото на последния умрял при самолетната злополука и черната кутия на разрушилия се в неделя аероплан на компания Tara Air.

Според информация на вестник „ The Himalayan Times ” , към този момент са открити телата на всички 22-ма пасажери , които са се намирали на борда на самолета.

Падналият аероплан беше открит в понеделник благодарение на локални поданици. До края на деня избавителните екипи, пристигнали с хеликоптери на мястото на злополуката, съумяха да открият 21 тела. По-голямата част от жертвите са откарани в Катманду, където се организира процедура по разпознаването им.

По-рано изданието заяви, че на борда на самолета е имало 22-ма души: трима членове на екипажа и 19 пасажери . От тях 13 са били непалци, четирима – индийци и двама германци.

Самолетът е изхвърчал в неделя сутринта от летище Покхара за Джомсом, само че минути по-късно връзката с него прекъсва. Останките му бяха открити в понеделник сутринта на височина към 4400 метра в региона Мустанг в Северозападен Непал близо 20 часа след изгубването му. Според предварителната версия, повода за злополуката са неприятните метеорологични условия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР