Планетариум, част от детски научен център, бе открит официално днес

...
Планетариум, част от детски научен център, бе открит официално днес
Коментари Харесай

Център на познанието и науката: Откриха Планетариум в Бургас

Планетариум, част от детски теоретичен център, бе открит публично през днешния ден Зоната за публичен достъп на Пристанище – Бургас. Той е с потенциал до 50 места, ситуирани в центъра на 8-метров прожекционен купол. Оборудван е с финален модел 3D визуализации, посредством които посетителите да се допрян до тайните на необятния космос. И разрешава образуване на групови визити, осъществяване на изнесени часове по география, физика и астрономия.

Планетариумът е построен в партньорство сред Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ и Община Бургас.

" Тук ще бъде център на познанието и науката. И може би през днешния ден е най подобаващата дата за откриването на този планетариум, който с „ Планетум ” съчетава в себе си опция посредством игри и занимания, децата да научават повече за света, който ни обкръжава ”, сподели при откриването кметът на Бургас Димитър Николов. А към критиците се обърна с думите: „ На тези, които разясняват, че в Бургас се лишават корабни места, желая да кажа - корабни места в Бургас има в обилие, дори дълбоководни стига да има товари. Ние не лишаваме корабни места, ние просто ставаме по-морски град “.

Планетариумът впечатлява с размаха на архитектурния дизайн и креативността- екстериорът прилича Сатурнов пръстен, построен от 12 метра неръждаема стомана, полирана до огледанлност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР