Планът за възстановяване трябва да подкрепи европейските икономики от една

...
Планът за възстановяване трябва да подкрепи европейските икономики от една
Коментари Харесай

До 2026 година в България трябва да се движат 30 000 електромобили и да има 10 000 зарядни станции

Планът за възобновяване би трябвало да поддържа европейските стопански системи от една страната като възобновяване от рецесията и въпреки това като възстановяване на тяхната резистентност и рационализация, с цел да бъдат конкурентни в бъдеще. Разходите се заплащат на база авансово уговорени цели, които се разделят на вложения и промени. Комисията прави инспекции и се вършат разплащания. Това съобщи Цветан Кюланов, началник на представителството на Европейска комисия в България в по телевизия Bulgaria On Air.

Според него страните имат право да изискат два пъти годишно заплащане откакто са изпълнили уговорените до този миг цели. Комисията има два месеца да направи своята оценка дали в действителност тези неща са свършени - при отчасти осъществяване страната има шест месеца за довърши след което може да получи разплащане, само че след приключване на този период контрактуваните средства няма да бъдат изплатени на България.

По думите на Кюланов задължението за битка с корупцията и подобряването на процедурите за публични поръчки са част от ограниченията за възстановяване на бизнес средата. " Целите, които са сложени за избрани законодателни промени имат период. Трябва да бъде изпълнена първата част на проекта и заплащанията ще зависят от това дали тези промени са изпълнени ", разяснява той. Възможността България да получи задатък като предплащане беше годна до края на предходната година.

Ангажименти, които би трябвало да се изпълнят

По енергийната част вложенията в зелен превоз да доста значими, както и тези в зарядни станции.

" Целта е за 30 000 електрически автомобили до 2026 години, само че евентуално ще бъде надвишена. Правителството ще има ангажимент да вкара промени, които ще подтикват покупката на такива транспортни средства, както и да подтикват премахването на старите коли с категория Евро 3 ", съобщи той. Освен това ще има вложения и за инфраструктура за електромобили- 10 хиляди зарядни станции.

" В момента сме в развой на завършване на така наречен пътна карта. В Плана в първата година са заложени стъпки, които би трябвало да стартират по всички стратегии. Когато приказваме за първо заплащане от към 20% от целия проект (над 1 милиард евро), би трябвало над 20% от работата би трябвало да е свършена.

" Някои от плануваните вложения и промени са нови за страната и за Европа и там ще би трябвало да се стартира от нула. В други като вложения във ВУЗ-ове, към този момент се работи от известно време. В правосъдната промяна има оферти, които към този момент се разискват в Народното събрание, които са вързани с Плана ", съобщи Кюланов.

Това, което е заложено е и 40% понижаване на въглеродните излъчвания, които идват от топлоелектрически централи. " Това ще става последователно до края на 2025 и ще бъде оценено идната година. Всяка година ще би трябвало да се вземат някакви ограничения, съобщи той.

По отношение на цифровия преход съвсем всеки жител ще получи достъп до високоскоростен интернет, тъй като в огромните градове все забравяме, че на по-малките обитаеми места не е по този начин - по тази причина Европа ще помогне с цел да може всички да се усещат европейци и жители и да имат еднакъв достъп.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР