Планът за възстановяване и устойчивост работи с резултати. Ние ще

...
Планът за възстановяване и устойчивост работи с резултати. Ние ще
Коментари Харесай

Пеканов: Ще получаваме пари по Плана за възстановяване и устойчивост само ако постигаме резултати

Планът за възобновяване и резистентност работи с резултати. Ние ще получаваме парите по проекта единствено в случай че реализираме резултатите, заложени в него. Това съобщи служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, който взе присъединяване в първото у нас годишно събитие, отдадено на напредъка на България по осъществяване на националния План за възобновяване и резистентност (ПВУ).

 

„ Целта на проекта е да даде финансова поддръжка за редица капиталови планове и планове, които да трансформират страната “, напомни Пеканов. Според него всички промени и законови промени, заложени в ПВУ, са значими за страната ни, само че на напред във времето служебният вицепремиер открои върховенството на закона и изсветляването на публичните поръчки. 

 

Атанас Пеканов напомни, че България към този момент получи одобрение за първия превод на средства и добави, че второто заплащане ще бъде обвързвано с огромни провокации, защото е належащо реализирането на доста ограничения, част от които изискват глобата на българския законодателен орган. 

 

„ Планът, с изключение на пътна карта за вложения и промени в България, е и контракт сред българската страна и Европейската комисия. Това е контракт, който би трябвало да почитаме и следваме, и който ще способства за отключването на нашия капацитет “, уточни Пеканов. 

 

Вицепремиерът увери, че с европейските средства по проекта ще бъдат правени значими вложения в секторите обучение, просвета, опазване на здравето, декарбонизация и други. 

 

 

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР