Планът за възстановяване и устойчивост е заплашен от провал, ако

...
Планът за възстановяване и устойчивост е заплашен от провал, ако
Коментари Харесай

Станислав Младенов: Планът за възстановяване и устойчивост е заплашен от провал, ако падне правителството

Планът за възобновяване и резистентност е застрашен от неуспех, в случай че падне държавното управление. За това предизвести икономистът Станислав Младенов, който е член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия - София. Според него недомислените и прочувствени дейности на водача на Има Такъв Народ Слави Трифонов водят след себе си серия от доста притеснителни за страната и жителите обстановки. " Опасността Планът за възобновяване и резистентност да не се осъществя в България е много огромна, съобщи той. - Тя идва от неналичието на орган, т.е. Народно заседание, което да реализира и одобри промени в над 20 закона. Планът постанова осъществяване на промени, които без държавно ръководство няма по какъв начин да бъдат направени. Само постоянно държавно управление може да трансформира закони, служебното няма такива пълномощия. Тоест, в случай че падне държавното управление, няма да има кой да направи измененията в законите. Този факт ще докара до едно голямо закъснение на старта на всички процедури по него. В последна сметка това закъснение евентуално ще докара и до отпадането на Плана за възобновяване и резистентност за България ".

Станислав Младенов добави, че провеждането на голям брой промени в българското законодателство, с цел да бъде съобразено то с условията за реализация на Плана за възобновяване и резистентност, изисква доста сериозна подготовка. " Тя към този миг е в напълно начална фаза. Първата процедура, която е ориентирана към бизнеса - за софтуерна рационализация - е планувана да започва в средата на юли. Ако няма държавно управление, тя доста ще се забави, макар големите старания, които поставят от Главна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност ", изясни Станислав Младенов. - На фона на всички натрупали се рецесии, през които прекосяваме, забавянето на реализацията на Плана за възобновяване и резистентност може да бъде съдбовно за страната. Един образец ще дам - с пенсиите. В плана за актуализация на бюджета е заложено една част от средствата за нарастването им да дойдат от предплатените заплащания по Плана за възобновяване и резистентност. Ако те бъдат забавени, което сигурно ще се случи при неналичието на постоянно държавно управление, плануваната актуализация на пенсиите няма да се състои. И освен това - в един миг страната няма да може да извърши главните си обществени задължения към жителите. А това на процедура значи банкрут ".

Според Станислав Младенов безапелационната позиция на Българска социалистическа партия да резервира успокоение и да остане в обединението в тази толкоз усложнена конюнктура в страната е извънредно виновна. " Това още един път демонстрира, че Българска социалистическа партия е устойчива и постоянна партия, на която може да се разчита, разяснява той. - Времето на политическите опити с българските жители изтече. В момента са нужни рационални решения и непоклатимост, с цел да се преборим с рецесиите ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР