Планът все още не може да бъде финансиран, тъй като

...
Планът все още не може да бъде финансиран, тъй като
Коментари Харесай

Защо още не вземаме нищо от Плана за възстановяване? Петков&Василев мотаят споразумението с ЕС

Планът към момента не може да бъде финансиран, защото държавното управление не е сключило финансово съглашение с Европейската комисия за изискванията, по които ще бъдат привеждане и харчени парите. Очаква се то да бъде финализирано през юли. Впрочем, в случай че средствата са понижени поради положително справяне с пандемията, то се вижда, че приносът не е на актуалното държавно управление в оставка. Индикативният интервал завършва в края на 2021г.

" С 578 млн. евро ще бъде понижена общата сума на българския проект за възобновяване и резистентност, а повода е, че би трябвало да бъде обновен по отношение на действителното отражение на пандемията от COVID-19 върху българската стопанска система.

70% от сумата се дефинира въз основа на популацията, Брутният вътрешен продукт на глава от популацията и съотношението на междинната безработица за 2015-2019 година по отношение на междинните равнища за Европейски Съюз. За останалата една трета от сумата във формулата безработицата се заменя от намаляването на действителния Брутният вътрешен продукт през 2020 година и кумулативната загуба в действителния Брутният вътрешен продукт през интервала 2020-2021 година Тъкмо тази последна част е поправена въз основа на оповестените от статистическата организация на Европейски Съюз - Евростат, данни за растежа на Брутният вътрешен продукт. ”

Мария Пенчева

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР