Планът включва участието на ООН, страни посредници (кои все още

...
Планът включва участието на ООН, страни посредници (кои все още
Коментари Харесай

Италия с план за прекратяване на войната с пълна автономия на „спорните територии“ в Украйна

Планът включва присъединяване на Организация на обединените нации, страни медиатори (кои към момента не са уточнени), мироопазващи сили и задачи за наблюдаващи за разрешаване на спора.

Италия предлага спокойно решение на четири стадия:

Първият стадий е преустановяване на огъня и евакуиране на войските от фронтовата линия.

Вторият стадий е присъединението на Украйна към Европейския съюз (с редица спомагателни условия и задължения) с гаранция за нейното неприсъединяване към НАТО.

Третият стадий е двустранно съглашение сред Украйна и Русия за Крим и Донбас. Италианският проект допуска, че „ противоречивите територии “ ще получат цялостна автономност, в това число в региона на обезпечаването на тяхната сигурност, само че при опазване на суверенитета на Украйна.

Четвъртият стадий е сключването на многостранно съглашение за мир и сигурност в Европа.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, помолен да разяснява италианския проект, сподели: „ За страдание, ние не знаем детайлностите за този проект, не знам дали това е донесено по някакъв метод по дипломатически канали., научихме това от медиите”.

В същото време Песков добави, че " присъединяване на всеки, който може да способства за уреждането е добре пристигнало, никой не отхвърля сходни откровени старания ".

Отговаряйки на въпроси на публицисти на 19 май, прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков сподели, че единствено жителите на украинските територии, окупирани от съветски войски, ще решат „ по какъв начин желаят да живеят по-нататък и с кого “. По-рано украински и съветски източници обявиха, че в окупираната от съветски войски област Херсон се приготвя референдум за основаване на така наречен национална република.

През февруари Русия призна самопровъзгласилите се Луганска и Донецка национални републики и подписа с тях контракти за другарство и взаимопомощ. „ Помощ за отбиване на експанзията от Украйна “, поискана от водачите на ЛНР и ДНР, стана фиктивен мотив за нашествието.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР