Планът RePOWER EU е решението, което ще премахне енергийната зависимост

...
Планът RePOWER EU е решението, което ще премахне енергийната зависимост
Коментари Харесай

480 млн. евро за България по плана RePOWER EU премахват енергийната зависимост от Русия

Планът RePOWER EU е решението, което ще отстрани енергийната взаимозависимост на Европа от Русия. Всяка от страните членки ще има опцията да прибави още една глава към своите Планове за възобновяване и развиване, с цел да финансира този развой, заяви министър Никола Стоянов по време на конференция, отдадена на енергийната промяна в България, съобщи БНР.

За осъществяването на целия проект RePOWER EU са планувани 20 милиарда евро. Сумата, планувана за страната ни е в размер на 480 млн. евро, уточни той:

" Това е една опция за българската промишленост от една страна да се декарбонизира, въпреки това да стане по-енергийно ефикасна и в последна сметка да разшири своя дял в стопанската система на България.

 Не на последно място новият проект би трябвало да подкрепи всички дребни и междинни предприятия в този преход, които са най-затруднени и най-засегнати от високите цени на силата във всичките й форми, по този начин, че в този момент е момента в действителност и страната, бизнеса и научните среди, на които доста разчитаме, да намерят най-верните решения освен в най-голяма степен да се възползваме, само че и резултатите да са дълготрайни и устойчиви от тези изгоди, които реализираме ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР