Планът на Доналд Тръмп за прекратяване на войната в Украйна

...
Планът на Доналд Тръмп за прекратяване на войната в Украйна
Коментари Харесай

Тръмп ще спре войната за 24 часа като принуди Украйна да се откаже от Крим и Донбас

Планът на Доналд Тръмп за преустановяване на войната в Украйна е да принуди Украйна да отстъпи територия на агресора. Това описаха пред The Washington Post хора от обкръжението на Тръмп, които са обсъждали този въпрос с него.
 
Отбелязва се, че Тръмп неведнъж се е хвалил, че ще се споразумее за спокойно съглашение сред Русия и Украйна в границите на 24 часа след завръщането си в Белия дом. Но той постоянно отхвърляше да разкрие обществено наличието на проекта. Хора, които са обсъждали въпроса с Тръмп, поискали анонимност, са декларирали пред WP, че проектът е да се принуди Украйна да съобщи Крим и Донбас на страната агресор.
 
По думите на един от събеседниците на изданието, в частен диалог Тръмп е споделил, че има вяра, че и Русия, и Украйна " желаят да спасят репутацията си и желаят да намерят метод да спрат войната " и че хората в някои елементи на Украйна ще се съгласят да бъдат част от Русия.
 
WP написа, че някои от сътрудниците на Тръмп са се пробвали да го разубедят от сходен проект. " Прекарах 100% от времето си в диалози с Тръмп за Украйна. Той (Путин, бел. ред.) би трябвало да заплати цената. Той не може да завоюва това ", съобщи сенаторът републиканец Линдзи Греъм.
 
Пресслужбата на Тръмп отхвърли непосредствено да отхвърли тази информация, като се ограничи да съобщи, че горните доказателства не са достоверни. " Всякакви спекулации за проекта на президента Тръмп идват от неназовани и неинформирани източници, които нямат визия какво се случва или какво ще се случи. Президентът Тръмп е единственият, който приказва за прекъсване на убийствата ", съобщи говорителката Каролин Левит.
 
Фиона Хил, някогашен основен консултант на Тръмп за Русия, споделя, че някогашният й началник разчита прекалено много на личната си харизма, с цел да има вяра, че може да сдобри Украйна и Русия, просто като седне с техните водачи на масата за договаряния. Тя означи също, че екипът на Тръмп възприема съветската инвазия в Украйна като елементарен териториален спор, а не опасност за цялостната европейска архитектура за сигурността и международния ред като цяло.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР